reservations icon Οι Κρατήσεις μου
ΚΡΑΤΗΣΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΙ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ TIPS FOR TRIPS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tips for Trips

Ασκληπιείο

Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιού βρίσκεται σε ένα πευκόφυτο λόφο 3χμ νοτιοδυτικά της πόλης της Κω, με υπέροχη θέα προς την Τουρκία. Ένα θρησκευτικό ιερό αφιερωμένο στον Ασκληπιό, τον θεό της θεραπείας, ήταν επίσης ένα θεραπευτικό κέντρο και μια σχολή ιατρικής. Ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ., σύμφωνα με το μύθο του ιδίου του Ιπποκράτη, του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής που γεννήθηκε στην Κω. Ήταν ήδη νεκρός από τότε, όμως, και η εκπαίδευση εδώ ακολούθησε απλά τις διδασκαλίες του.

Μέχρι να καταστραφεί το σανατόριο από σεισμό το 554 μ.Χ., οι άνθρωποι ήρθαν από μακριά και ευρέως για θεραπεία.
Τα ερείπια καταλαμβάνουν τρία επίπεδα, με το προπύργιο (προσέγγιση στην κύρια πύλη), τα λουτρά της Ρωμαϊκής εποχής και τα λείψανα των δωματίων στο πρώτο επίπεδο. Το δεύτερο κρατά ένα θυσιαστήριο του Κυπαρισσίου Απόλλωνα, με τον Ναό του 1ου αιώνα π.Χ. στον Απόλλωνα ανατολικά και τον πρώτο ναό του Ασκληπιού, χτισμένο τον 4ο αιώνα π.Χ., δυτικά. Τα ερείπια του διαδόχου του, ο μοναδικός ναός του Ασκληπιού του 2ου αιώνα π.Χ., βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο. Αναρριχηθείτε λίγο πιο μακριά, στο δροσερό πευκοδάσος πάνω, για τις καλύτερες απόψεις όλων.
Ένα σύγχρονο μουσείο στο μονοπάτι διατηρεί αρχαίες επιγραφές και παρουσιάζει ταινίες που εξηγούν την τοποθεσία.

Αρχαία Αγορά

Εκτεθειμένος από καταστροφικό σεισμό το 1933, το αρχαίο κέντρο της Κω καταλαμβάνει μια τεράστια περιοχή νότια του κάστρου. Πίσω στον 4ο αιώνα π.Χ., αυτή ήταν η πρώτη πόλη που βρισκόταν ποτέ σε μπλοκ, και μπορείτε ακόμα να διακρίνετε το αρχικό σχέδιο της πόλης, αν και είναι πολύ κατάφυτο. Τα ορόσημα περιλαμβάνουν μια τεράστια στοά με κίονες και τα ερείπια ενός ιερού της Αφροδίτης, του Ναού του Ηρακλή και της χριστιανικής βασιλικής.
Η περιοχή είναι περιφραγμένη, αλλά συνήθως είναι ανοιχτή όλη την ημέρα. Οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν ως συντόμευση.

Πλατεία Πλατάνου

Η ζεστή, χαριτωμένη γοητεία και η χαλαρή ατμόσφαιρα της πόλης της Κω δοκιμάζονται στο καλύτερο της σε αυτή την όμορφη πλατεία πλακών, ακριβώς νότια του κάστρου. Καθισμένος σε ένα καφέ εδώ, μπορείτε να πληρώσετε τα σέξι σας στο πλατάνι του Ιπποκράτη. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης λέγεται ότι δίδαξε τους μαθητές του στη σκιά του. Η αρχαία σαρκοφάγος κάτω από αυτό μετατράπηκε σε σιντριβάνι από τους Οθωμανούς, ενώ το τζαμί του 18ου αιώνα του Γκάζι Χασάν Πασά, που τώρα δυστυχώς επιβιβάστηκε, βρίσκεται απέναντι.

Κάστρο Ιπποτών

Το μαγευτικό Κάστρο του 15ου αιώνα κατασκευάστηκε όχι πάνω στην κορυφή ενός λόφου, αλλά ακριβώς δίπλα στην είσοδο του λιμανιού. Προσπελάστε το από τη γέφυρα από την Πλατεία Πλατάνου, διασχίζοντας ό, τι κάποτε ήταν γεμάτο θαλασσινό τάφο, αλλά τώρα είναι δρόμος. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στην κορυφή των ανέπαφων εξωτερικών τοίχων, να επιθεωρήσουν όλη τη δραστηριότητα στο λιμάνι και να παρακολουθήσουν προσεκτικά την Τουρκία στο στενό. Ο περιβάλλων χώρος, ωστόσο, είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό κατάφυτος, με τις γάτες να περνούν μέσα από μια αγριότητα των αγριολούλουδων.

Το Δέντρο του Ιπποκράτη

Βόρεια της Αρχαίας Αγοράς είναι το όμορφο καλντερίμι της Πλατείας Πλατάνου, όπου μπορείτε να πληρώσετε τα σέξι σας στο πλατάνι του Ιπποκράτη, στο οποίο λέγεται ότι ο Ιπποκράτης δίδαξε τους μαθητές του. Τα πλατάνια δεν ζουν συνήθως για περισσότερα από 200 χρόνια, αν και με κάθε αλήθεια αυτό είναι σίγουρα ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης. Αυτό το μοναδικό ξυλόγλυπτο δέντρο συγκρατείται με σκαλωσιές.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Στεγάζεται σε ένα κτίριο ιταλικής εποχής στην κεντρική πλατεία, το μικρό αρχαιολογικό μουσείο είναι τελικά ανοιχτό μετά την αποκατάσταση και διαθέτει πλούσιο γλυπτό από την Ελληνιστική έως την Ύστερη Ρωμαϊκή εποχή, με άγαλμα του Ιπποκράτη και ψηφιδωτό του 3ου αιώνα μ.Χ. αστέρων αξιοθέατα. Υπάρχουν πίνακες πληροφοριών για πολλά από τα δωμάτια.

Σπίτι της Ευρώπης

Μπορείτε ακόμα να αισθανθείτε την πολυτέλεια αυτής της ιδιωτικής βίλας του 2ου αιώνα, της οποίας το κύριο επιζών κειμήλιο είναι ένα υπέροχο ψηφιδωτό πάτωμα που απεικονίζει την απαγωγή της Ευρώπης από τον Δία με τη μορφή ταύρου.

Ωδείο

Χτισμένο στην τοποθεσία ενός ακόμα μεγαλύτερου Έλληνα προκάτοχου, το ρωμαϊκό θέατρο του 2ου αιώνα καθόταν γύρω στους 750 θεατές.